top of page

InRestFest 2021: відкриття та перший день фестивалю рестораторів у Карпатах

18 травня в готелі Radisson Blu Resort Bukovel стартував фестиваль рестораторів InRestFest 2021. Це дванадцятий фестиваль, що збирає під своїм крилом рестораторів зі всієї України та провідних спікерів галузі для навчання, обміну досвідом та нетворкінгу.


Команда "Жовте сонце: гастро-оргазм"

Цього разу InRestFest зібрав рекордну кількість учасників — 240 людей приїхали в Карпати. Комусь довелося їхати на фестиваль більше доби, хтось приїхав веселим робочим колективом, хтось привіз із собою родину та діток. І що неймовірно: учасники застрибували "в останній потяг": і замовляли участь в останні дні перед фестивалем. Це доводить, що фестиваль став легендарним, на ньому з року в рік вже традиційно зустрічаються із колегами та кличуть "сарафанним радіо". InRestFest — про смачну та вишукану їжу та напої. Тож після реєстрації та поселення (а також захвату природою Карпат та казковою атмосферою) гості взяли участь у першій дегустації продуктів від партнерів, а також насолодилися обідому компанії один одного. Після обіду учасники фестивалю перемістилися до конференц-зали, де наступні 3 дні будуть відбуватися навчальні активності InRestFest.

Відкрили подію організатори фестивалю Сергій Трахачов та Соф'я Коломицева.


«2020 рік був важким для всіх людей на планеті, і для рестораторів зокрема. Він точно був незвичайним. 2020 рік можна назвати роком інвестора. Той, хто в душі — справжній інвестор, готовий ризикувати та вкладати гроші, він це робив», — згадав Сергій Трахачов. Та сьогодні час рухатися далі, у нових умовах, з новими силами та новою енергією.


Привітавши учасників, Соф'я Коломицева порадила не втрачати ані хвилини та активно спілкуватися із колегами, ділитися кейсами, досвідом, та контактами для подальшої співпраці, адже InRestFest — про плідний нетворкінг.


А для того, щоб всі швидко познайомилися тут і зараз, ресторатори (а також партнери і навіть спікери) розділилися на команди та за 30 хвилин розповідали про себе один одному у форматі speed dating.


Ця креативна частина знайомства стала вже традиційною на InRestFest: залишивши звичні обов'язки, відповідальність за колектив та гостей, та просто опинившись у компанії однодумців, люди ресторанної справи вражають своїм артистизмом та жагою до самовираження. Тож познайомтеся і ви із нашими командами, це:

  • ГДТ — грін дрім тім

  • Піна колада

  • Жовте сонце: гастро-оргазм

  • 247: гендерно нейтральні

  • Супер Маріо

  • Остаться вживых

Спочатку учасники представилися (кожна презентація — як вибух креативу та енергії), а потім капітани команд мали пройти "суперігру" на знання своїх колег, з якими вони щойно познайомилися. У запеклій боротьбі перемогла команда Жовте сонце: гастро-оргазм — вони отримали ящик просекко від партнерів для чудового відпочинку.



Євген Комаров та Михайло Носалик, юридична компанія Global Law

Відкрили ділову прогаму InRestFest 2021 Євген Комаров та Михайло Носалик – юристи, які представляють юридичну компанію "Global Law". Євген Комаров – голова юридичного комітету Української ресторанної асоціації, і протягом «карантинного року» він був на вістрі лобіювання інтересів ресторанної галузі. І всі послаблення у роботі, які ви відчули на собі – з’явилися завдяки діяльності Євгена Комарова в УРА (що дуже приємно, адже історія твориться на наших очах).

На фестивалі рестораторів юристи розкрили тему перевірок ресторанів, надали алгоритми дій під час перевірки для різних співробітників, а також розкрили нюанси Закону про мову і Закону Про інформацію для споживачів про харчові продукти. Мовна політика та штрафи. Уповноважений має право виписувати штрафи як попередження, якщо правопорушення здійснено вперше. Норми, що регулюють орядок накладання штрафів (стаття 55, 56, 57 Закону), діють і 27 травня 2020 року.


Передбачено попередження та штраф за порушення даного Закону у розмірі від 3400 до 6800 грн.


Норми за адміністративну відпвідальність за порушення вимог Закону вступають в силу лише через 3 роки після вступу в силу Закону — 16 липня 2022 року.

Закон Про інформацію для споживачів про харчові продукти. Цим Законом передбачене забов'язання інформувати споживачів про складові продуктів, які викликають алергійні реакції або можуть викликати їх неперносимість. Перелік продуктів є у Законі. Спосіб інформування не вставновленний. При цьому передбачено штраф за відсутність інформування — для юридичних осів у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, а для фізичних осіб-підриємців 20 мінімальних зарплат.


Особливо зацікавила учасників тема оплати співробітників, що виконують армійський обов'язок. І хоча всі намагаються перевести заробітну платню спіробітника на армію, Євген Комаров порадив зберегти за собою оплату молодого кадра: адже після його повернення додому з ним можна будет зберегти добрі стосунки та повернути до себе. Що при сьогоднішній кадровій нестачі звучить актуально.


Шеф-кухар Сергій Байсаревич, ресторан Felix Asia

Відомий шеф-кухар та співвласник ресторану Fenix Asia Сергій Байсаревич представив на InRestFest 2021 майстер-клас «Як привабити гостя у ресторан з авторськими стравами?»


У ході майстер-класу Сергій приготував страви, які користуються популярністю в його ресторані:

  • хрустке крудо з креветкою із соусом юзу-слива-трюфель

  • ніжне севіче із тунця з полуницею, авокадо, кінзою та кокосовим соусом з лемонграсом, цедрою лимону

  • особливе курча, запечене з місо чілі-карамель з маринованими огірками

Про кожну страву та кожний продукт Сергій розповідав із особливим настроєм — як то кажуть, пропустивши рецептуру "через себе", свій смак та свої погляди. Власне, привабити гостя лише так і можливо: розділивши із ним своє захоплення.

«Що зараз у тренді? Я можу сказати, що зараз в тренді для мене. Важлива простота. Нехай страва буде із трьох продуктів, але кухар має попрацювати із кожним. Надати їм щось особливе».

Закінчився перший день вечірньою програмою: гриль-паті, танці, караоке.


InRestFest триває! Слідкуйте за оновленнями, ми продовжимо розповідати про перебіг подій у Карпатах!

Comments


bottom of page