top of page

Експерти закликають подовжити термін зберігання червоного м'яса

Експерти м'ясної промисловості закликають продовжити термін зберігання червоного м'яса з 10 до 21 дня, заявивши, що чинний керівний документ є «смішним».


У звіті, опублікованому Агенцією харчових стандартів (FSA) у червні 2017 року, вказується, що рекомендована дата використання для сирого м'яса, яке було вакуумовано або упаковано з газами, становить 10 днів при зберіганні при температурі від трьох до восьми градусів. У звіті підкреслюється, що можна збільшити термін зберігання, але це залежить від таких факторів, як концентрація солі та рН.


Однак Британська асоціація м'ясопереробників (BMPA) заявляє, що цей термін придатності повинен бути як мінімум вдвічі більшим. Девід Ліндарс, директор технічних операцій BMPA, висловився проти 10-денного обмеження терміну зберігання червоного м'яса.


Минулого року BMPA опублікував дослідження, проведені разом з Meat and Livestock Australia Limited щодо терміну зберігання сирого м’яса.


У доповіді дослідники «провели експеримент, щоб встановити, чи можна збільшити термін зберігання свіжого охолодженого м’яса на строк більше ніж 10 днів».


«Можливість не обмежуватись 10-денним терміном зберігання, як зазначено в інструкціях FSA (2017), та свобода встановити термін зберігання, що перевищує 10 днів (при температурі від 3 ° С до 8 ° С) для свіжої охолодженої яловичини, баранини та свинини має значні економічні / соціальні / екологічні переваги для виробників / переробників / підприємств роздрібної торгівлі. Така свобода усуває технічний бар'єр для торгівлі. Крім того, зменшення харчових витрат може принести користь навколишньому середовищу та споживачеві», - підсумовується у звіті.


Відповідно до благодійної програми WRAP (Waste & Resources Action Programme), щорічно домогосподарства Великобританії викидають приблизно 240 000 тонн яловичини, свинини та птиці.


В свою чергу, прес-секретар FSA заявив, що вони проводять огляд з метою вивчення термінів використання упакованих та охолоджених продуктів з червоного м'яса.


«FSA прагне підтримувати найвищі можливі стандарти безпеки харчових продуктів. Все, що ми робимо, ґрунтується на останніх наукових дослідженнях та аналізі ризиків для забезпечення охорони здоров'я населення», - кажуть у FSA.


Прес-секретар повідомив, що огляд, над яким організація «працює в тісній співпраці з галуззю», повинен бути завершений до кінця року.


Comentários


bottom of page